sr Crnogorski en English
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Ekipa koja je
spasila brojne živote!
Image is not available

Ekipa hitne pomoći na intervenciju izlazi sa sirenom i rotacionim plavim svijetlom! Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju ova obilježja i prvenstvo prolaza!

previous arrow
next arrow
Slider

Aktuelnosti

Obolijevanje izazvano novim koronavirusom COVID-19 trenutno predstavlja globalnu javnu zdravstvenu prijetnju. Sve osobe koje su bile u pogođenim područjima i koje su imale eventualni kontakt sa oboljelom osobom, a imaju visoku tjelesnu temperaturu, kijaju ili imaju poteškoće u disanju, mogu pozvati broj telefona 124 Hitne medicinske pomoći ili Infoliniju Instituta za javno zdravlje Crne Gore 020/412-858, gdje će dobiti uputstvo za dalje postupanje.

_______________________________________________________

Novi koronavirus (COVID-19) – Kako da se zaštitite

_______________________________________________________

PREPORUKE SVETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE ZA PRAVILNO PRANJE RUKU VODOM I SPUNOM

 

 

poster

 

Mjere za prevenciju infekcije i suzbijanje širenja u zdravstvnim ustanovama

 

coronainfo

 

Privremene smjernice za kompanije i poslodavce u svrhu planiranja i reagovanja na koronavirusnu bolest (COVID-19)

Kućna njega suspektnih slučajeva COVID-19

Brosura savjeti za opstu populaciju COVID-19

Poster za osnovce prevencija novog koronavirusa

Najava za TV emisiju TIHI HEROJI, četvrtak 06.02.2020. godine. 21:30h - RTCG 1

Ekipa Jedinice za HMP Plav je dana 03.09.2019. godine u 21.20h primila poziv da se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do prevrtanja privatnog terenskog vozila u kom se nalazila sedmočlana porodica, i koje se više puta prevrnulo po strmom i nepristupačnom terenu na planini Čakor.

Ekipa Jedinice HMP Plav, u sastavu dr Said Čekić, vozač Velimir Stanišić, medicinski tehničar Radmilo Rajković i medicinski tehničar Nikola Gojković, sa dva vozila, odmah je krenula na intervenciju. Zajedno sa pripadnicima pogranične policije, Službe zaštite i spašavanja, policije CB Plav i mještanima koji poznaju teren satima su tragali za povrijeđenima, pješačili oko dva sata noseći svu neophodnu opremu za zbrinjavanje povrijeđenih. Orijentaciju kroz planinska bespuća  su otežavali gusta magla i kiša.

Nakon višesatnog traganja, u 01.30h su stigli do povrijeđenih među kojima je bilo i djece, a dve teže povrijeđene osobe su nakon pregleda, zbrinjavanja i pripreme za transport prenešene do vozila HMP Plav, te dalje transporotvane u Opštu bolnicu Berane. Ostali učesnici su sa lakšim povredama takođe upućeni u OB Berane na dalju dijagnostiku.

Zavod za HMP zahvaljuje svim službama i građanima koji su zajedno sa ekipom HMP Plav učestvovale u ovoj akciji, i nadljudskim naporima uspeli da pruže pomoć onima kojima je bila neophodna.

U pethodnom mjesecu, u Jedinici za HMP Plav je obavljeno 1176 pregleda u ambulanti, 158 kućnih posjeta i 18 transporta do Opšte bolnice Berane.

Od 30. avgusta do 1. septembra ove godine godine, održan je svjetski poznati muzički Sea dance festival na plaži Buljarica, na kom je, po procjeni organizatora prisustvovalo oko 60 hiljada posjetilaca. Zavod za HMP je i ove, kao i prethodnih godina, vršio medicinsko obezbjeđenje ovog skupa, čije su ekipe visoko profesionalno i uspješno obavile povjereni zadatak, kako u organizacionom, tako i medicinskom dijelu.

pic02

 

Rad je bio organizovan kroz poljsku bolnicu, koja je bila opremljena svom neophodnom medicinskom opremom i lijekovima i dovoljnim brojem ležajeva, punkt u kom je bila smještena terenska ekipa i tri sanitetska vozila. Medicinske timove su činili specijalisti urgentne medicine, doktori medicine, medicinski tehničari i vozači iz jedinica za HMP Podgorica, Bar, Ulcinj, Kotor, Herceg Novi, koji su pokazali izuzetnu međusobnu saradnju i profesionalnost.

U toku tri noći trajanja festivala pregledano je i uspješno zbrinuto 115 pacijenata, od kojih su dva pacijenta transportovana u Opštu bolnicu u Baru.

Od organizatora ovog svjetski priznatog festivala Zavod za HMP je dobio najveće pohvale za kvalitetno obavljeno medicinsko obezbjeđenje.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Zaposleni Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore na čelu sa Dr Sašom Stefanovićem podržali su ljetnju kampanju Zavoda za transfuziju Crne Gore "Ljeto je doba darivanja" i akcijom dobrovoljnog darivanja krvi pokazali svoju humanost.

davaoci krvi

 

davanje krvi02

 

davanje krvi02

 

davanje krvi02

 

davanje krvi02

 

davanje krvi02

 

davanje krvi02

 

davanje krvi02


 

Strana 1 od 2

Adresa

Menadžment Zavoda:

Vaka Đurovića bb

81000 Podgorica

Crna Gora

Kontakt

Menadžment Zavoda:

Telefon: +382 (0)20 226 081

Fax: +382 (0)20 226 082

e-mail: kontakt@zhmp.org

PIB: 02779773

© 2020 JZU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore - Sva prava zdržana