sr Сrnogorski en English
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Ekipa koja je
spasila brojne živote!
Image is not available

Ekipa hitne pomoći na intervenciju izlazi sa sirenom i rotacionim plavim svijetlom! Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju ova obilježja i prvenstvo prolaza!

previous arrow
next arrow
Slider

Aktuelnosti

HMP Plav

Ekipa Jedinice za HMP Plav je dana 03.09.2019. godine u 21.20h primila poziv da se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do prevrtanja privatnog terenskog vozila u kom se nalazila sedmočlana porodica, i koje se više puta prevrnulo po strmom i nepristupačnom terenu na planini Čakor.

Ekipa Jedinice HMP Plav, u sastavu dr Said Čekić, vozač Velimir Stanišić, medicinski tehničar Radmilo Rajković i medicinski tehničar Nikola Gojković, sa dva vozila, odmah je krenula na intervenciju. Zajedno sa pripadnicima pogranične policije, Službe zaštite i spašavanja, policije CB Plav i mještanima koji poznaju teren satima su tragali za povrijeđenima, pješačili oko dva sata noseći svu neophodnu opremu za zbrinjavanje povrijeđenih. Orijentaciju kroz planinska bespuća  su otežavali gusta magla i kiša.

Nakon višesatnog traganja, u 01.30h su stigli do povrijeđenih među kojima je bilo i djece, a dve teže povrijeđene osobe su nakon pregleda, zbrinjavanja i pripreme za transport prenešene do vozila HMP Plav, te dalje transporotvane u Opštu bolnicu Berane. Ostali učesnici su sa lakšim povredama takođe upućeni u OB Berane na dalju dijagnostiku.

Zavod za HMP zahvaljuje svim službama i građanima koji su zajedno sa ekipom HMP Plav učestvovale u ovoj akciji, i nadljudskim naporima uspeli da pruže pomoć onima kojima je bila neophodna.

U pethodnom mjesecu, u Jedinici za HMP Plav je obavljeno 1176 pregleda u ambulanti, 158 kućnih posjeta i 18 transporta do Opšte bolnice Berane.

Adresa

Menadžment Zavoda:

Vaka Đurovića bb

81000 Podgorica

Crna Gora

Kontakt

Menadžment Zavoda:

Telefon: +382 (0)20 226 081

Fax: +382 (0)20 226 082

e-mail: kontakt@zhmp.org

PIB: 02779773

© 2018 JZU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore - Sva prava zdržana