Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore učestvovao je u zajedničkoj vježbi koju su organizovali Policija Crne Gore i sigurnosne službe Ambasade Sjedinjenih Država u subotu 9. Juna u dvorištu Ambasade sa ciljem jačanja interoperabilnosti među saveznicima i pružanja podrške razvoju lokalnih crnogorskih sigurnosnih kapaciteta.

 

 

Jedna od svakodnevnih profesionalnih, nadasve požrtvovana i humana aktivnost medicinskih timova Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore snimljena kamerom građanina.

 

APELOVANJE PREMA NESAVJESNIM POJEDINCIMA

Zavod za HMP Crne Gore  najoštrije osuđuje svaki vid napada na svoje zaposlene. 

Podsjećamo da  su medicinski timovi Zavoda za HMP namijenjeni za preduzimanje urgentne i neodložne medicinske intervencije, čije bi nepreduzimanje ugrozilo život i zdravlje građana.

Naši zaposleni su svakodnevno izloženi pritiscima pacijenata i članova njihovih porodica, zbog različitih zahtjeva.

Apelujemo na građane da poštuju zdravstvene radnike, jer oni brinu o njihovom zdravlju 24 sata, 365 dana u godini.

Najoštrije osuđujemo napad na ljekara Tomislava Mikovića, koji je brutalno napadnut prilikom profesionalnog obavljanja svojih radnih zadataka.

Nedopustivo je takvo ponašanje prema našim zaposlenima, koji obavljaju izuzetno težak i odgovoran posao, a uprkos tome su  svakodnevno izloženi napadima, uvredama i fizičkim nasrtajima nesavjesnih pojedinaca.

Pozivamo policiju i tužilastvo da preduzmu sve zakonom raspoložive mjere, kako bi nesavjesni pojedinci bili procesuirani i sankcionisani u cilju zaštitite ličnog i profesionalnog digniteta i obezbijeđivanja bezbjednosti na radnom mjestu svih naših zaposlenih. 

 

RADNA ATMOSFERA

Atmosfera sa edukacije novih doktora u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore

PUTNI NALOZI 11.05.2015 - 25.05.2018

PUTNI NALOZI 18.04.2018 - 11.05.2018

PUTNI NALOZI 05.04.2018 - 18.04.2018

PUTNI NALOZI 18.03.2018 - 05.04.2018

PUTNI NALOZI 11.03.2018 - 18.03.2018

PUTNI NALOZI 02.03.2018 - 11.03.2018

PUTNI NALOZI 22.02.2018 - 02.03.2018

PUTNI NALOZI 09.02.2018 - 22.02.2018

PUTNI NALOZI 01.02.2018 - 09.02.2018

PUTNI NALOZI 25.01.2018 - 01.02.2018

 

ODLUKA O ODOBRAVANJU SPECIJALIZACIJE URGENTNA MEDICINA

ODLUKA O ODOBRAVANJU SPECIJALIZACIJE INTERNA MEDICINA

_____________________________________________________________________________________________________________________

Na osnovu čl. 104. Zakona o zdravsttvenoj zaštiti ("Sl. list RCG" 3/2016), saglasnosti Ministarstva zdravlja Crne Gore br. 133-10/2017-41 od 31,08,2017. godine, J.Z.U. Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore raspisuje javni KONKURS za izbor kandidata za dodjelu specijalizacija zdravstvenim radnicima za potrebe JZU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Doktor Ivan Vlahović, medicinski tehničar Anka Kalezić i medicinski radnik Bogdan Šćepanović su članovi ekipe hitne pomoći u Podgorici i ljudi koji su spasili brojne živote u Glavnom gradu Crne Gore.

 

Oni su jedan od šest timova Hitne pomoći, a, svaki tim mora da ima tri člana odnosno doktora, medicinskog tehničara i medicinskog radnika.

Najplemenitiji poziv im, kažu, nije toliko naporan jer ga vole a ono što je posebno interesantno jeste da je i sam vozač medicinski radnik i da i on pomaže na terenu.

Ekipa CdM-a  je upoznala ove hrabre ljude, a kada smo ih pitali koliko su Podgoričani dobri vozači i da li ih propuštaju kada upale sirenu i svjetlosnu signalizaciju, odgovorili su da su jako korektni.

„Nijesmo nikada imali većih problema u saobraćaju sa vozačima. Kada vide naša kola uvijek nas propuste. Maksimalno su korektni i dosta se trude, čak i kada su gužve u pitanju. Desi se ponekad da mlađa populacija pokušava da se ‘trka’ sa nama, valjda im je to mnogo interesantno“, kaže u šali doktor Vlahović.

Medicinski radnik a ujedno i vozač Bogdan Šćepanović kaže da su Podgoričani posebno korektni uveče jer tad svjetlosna signalizacija „odradi svoje“.

„Zaista nas mnogo poštuju, ne mogu reći ono što nije istina. E sad, to baš i nije tako kad smo u civilu“, nasmijano odgovara on.

Radi se od 7 do 19 časova, s tim što se mijenjaju svakih šest sati. Dakle, tim koji radi od 7 do 13 časova u ambulanti kasnije je od 13 do 19 na terenu.

 

„Trudimo se da budemo što više smireni i koncentrisani na terenu, jer nekad dođe i do nepredviđenih situacija. Tu je jako važno da tim bude maksimalno uigran i spretan. Ponekad adrenalin uradi svoje, mnogo je nekad i emotivnih trenutaka ali sve je to dio našeg posla“, navodi Vlahović.

Prema njegovim riječima, ima dosta anegdota s terena.

„Ipak, ovo je mali grad i svako svakoga zna pa ne bismo željeli da se neko pronađe u anegdotama, a vjerujte da ih je bilo mnogo“, priznaje Vlahović.

Najviše je, međutim, onih drugih, potresnih momenata. To dobro zna medicinska tehničarka Anka Kalezić koja ima najviše straža u ovom timu. Ljekarskim poslom se bavi već 29 godina, a 10 godina je u Hitnoj pomoći.

„Najveći utisak za sve godine mog rada ostavila mi je autobuska saobraćajna nesreća koja se desila u kanjonu Morače prije četiri godine. Bilo je jako stresno i mnogo žrtava. Spašavati tolike ljude nije bilo nimalo lako, a za mene kao ženu i jako emotivno. Međutim, zahvalna sam što se bavim ovim poslom. Ovo je najljepši i najplemenitiji poziv i samo saznanje da ste nekom spasili život je veliko zadovoljstvo i najbolji ljudski čin“, zaključuje ona.

Domen hitne pomoći je veliki i doseže od Danilovgrada preko kanjona Platija do Veruše. Osim hitne pomoći koja se nalazi u ulici Vaka Đurovića postoji još jedna hitna i to u Golubovcima koja ima i ambulantu.

„Sve se može postići kad smo maksimalno koncentrisani na posao koji radimo. Ovo je poziv koji je najstresniji od svih i nije baš lako postići sve to. Ali velika je i satisfakcija doći kući i zaspati sa znanjem da neko živi zahvaljujući vama“, zaključuje doktor Vlahović.


 

Povodom proslave Dana zaštite i spašavanja u Crnoj Gori i Međunarodnog dana civilne zaštite Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova sinoć je u KIC-u „Budo Tomović“ upriličio svečanost na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja za doprinos u razvoju sistema zaštite i spašavanja.

Tom prilikom prisutnima su se obratili ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i generalni direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić, a prikazan je i film o razvoju i radu Službe zaštite i spašavanja Tivat.

Zahvalnicu za pokazanu humanost, solidarnost i hrabrost dobila je doktorica Aleksandra Vlahović iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore.


 

Narodna Republika Kina donirala je danas zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori 12 ambulantnih vozila, vrijednih 615.000 eura.

 

Kako je saopšteno iz Vlade, ovom značajnom donacijom će se ostvariti višestruki pozitivni efekti na zdravstveni sistem, doprinoseći povećanju efikasnosti jednog od najznačajnijih sektora sistema i unapređenju brige o pacijentima.

 

 

Zavodu za hitnu medicinsku pomoć opredijeljena su četiri vozila koja će se koristiti za potrebe organizacionih jedinica hitne pomoći u Andrijevici, Plavu, Mojkovcu i Žabljaku. 


 

Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, samostalno, i u koordinisanim akcijama sa Direktoratom za vanredne situacije i službama zaštite i spašavanja, tokom ledenog talasa koji je pogodio Crnu Goru uspješno su odgovorili zadatku i svim životno ugroženim građanima pružili neophodnu pomoć.

 

 

 

Zaposleni u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, u veoma teškim uslovima, terenskim vozilima dolaze do pacijenta, nerijetko pješke kroz snijeg sa nosilima, noseći pacijenta do sanitetskog vozila.

 

 

Video zapisi i slike naših zaposlenih najbolje će oslikati u kojim sve uslovima naše ekipe obavljaju terenski rad uz bezrezervnu pomoć lokalnih službi zaštite i spašavanja.

 


 

Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović uručio je, u petak, 26.12.2016.godine, ključeve 12 reanimobila sa medicinskim aparatima i potrebnom opremom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, koji su dodijeljeni kroz IPA projekat, realizovan kroz multisektorsku saradnju Ministarstva zdravlja, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministartsva ekonomije, pod okriljem Evropske unije. Svečanom uručenju ključeva prisustvovali su direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Saša Stefanović i predstavnici Kancelarije Evropske delegacije u Crnoj Gori. 

 

 

 

Dva reanimobila dodijeljena su jedinici hitne medicinske pomoći u Podgorici i po jedan jedinicama hitne medicinske pomoći u Herceg Novom, Kotoru, Baru, Ulcinju, Danilovgradu, Cetinju, Pljevljima, Bijelom Polju, Beranama i Rožajama. 

 

Ministar Hrapović se zahvalio Delegaciji Evropske unije, uz čiju je podršku realizovan cjelokupni projekat i naveo da su reanimobili ukupne vrijednosti oko 700 hiljada eura, a da je kroz ovaj projekat završena i edukacija zaposlenih u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, kako bi na najbolji način koristili savremenu opremu i pružali građanima zdravstvenu zaštitu iz opsega urgentne medicine. 

 

 

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Saša Stefanović istakao je da je projekat uspješno realizovan zahvaljujući Ministartsvu zdravlja, koje je prepoznalo važnost unaprjeđenja ove oblasti i kandidovalo ga kao prioritet za IPA fondove. Na ovaj način, kako je kazao dr Stefanović, značajno će se unaprijediti kvalitet urgentnog medicinskog zbrinjavanja, kako ambulantnog, tako i terenskog na teritoriji cijele Crne Gore. 


 

Uručena donacija EU, vrijedna 670 hiljada eura, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore

Komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han uručio je Zavodu za hitnu medicinsku pomoć 12  moderno opremljenih specijalizovanih vozila za hitne medicinske intervencije i dodatne medicinske opreme za reagovanje u slučaju vanrednih situacija.

Vrijednost ovih reanimobila sa opremom je 670.000 eura, a nabavljena je u okviru projekta iz programa Ipa Optimalno korištenje energije i prirodnih resursa i ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda.

Uspostavljanje novog sistema hitne pomoći je podiglo kvalitet i dostupnost zdravstvene usluge na daleko viši nivo, riješio prepoznati problem nepokrivenosti magistralnih puteva, kao i pružanje hitne medicinske pomoći u slabo nastanjenim i izolovanim područjima. Nabavkom novih reanimobila koji će se rasporediti po svim organizacionim jedinicama širom Crne Gore Zavod za hitnu medicinsku pomoć će nastaviti da sprovodi politiku ujednačenog standarda kvaliteta i opremljenosti u svim opštinama i naseljenim mjestima.

 


 

 • Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore je u saradnji sa menadžmentom zdravstvene stanice Žabljak realizovao adaptaciju i opremanje prostornih kapaciteta u cilju podizanja kvaliteta ambulantnog i terenskog zbrinjavanja pacijenata.


 

 • Edukacija zaposlenih za rad u elektronskoj obradi podataka u modulu „Terenski rad“. Po izvršenoj edukaciji uradiće se implementacija softvera na nacionalnom nivou, što će u značajnoj mjeri unaprijediti kvalitet statističke obrade podataka i izvještavanja prema nadležnim institucijama od 01.01.2017. godine, po sledećim parametrima:

  1.   Izvještaj sa podacima o evidentiranim slučajevima nasilja, porodičnog nasilja i trafikinga;

  2.   Izvještaj u skladu sa Strategijom poboljšanja bezbjednosti u drumskom saobraćaju;

  3.   Izvještaj po indikatorima potrebnim za monitoring u Zavodu za HMP;

  4.   Izvještaj po svim  konstatacijama smrti po organizacionim jedinicama sa podacima unešenim u medicinsku dokumentaciju, koji su potrebni za izvještavanje prema nadležnima. 


 

 • U cilju pružanja što kvalitetnijeg ambulantnog i terenskog medicinskog urgentnog zbrinjavanja pacijenata, obezbijeđeni su novi medicinski aparati za organizacione jedinice Zavoda u Cetinju, Bijelom Polju, Podgorici i Ulcinju.


 

 • U toku je otvoreni postupak za realizaciju adaptacije prostora organizacinih jedinica u Budvi, Kotoru i Tivtu.


 

 • Ekipe Zavoda za HMP će u saradnji sa Alfa centrom, učestvovati u performansu u cilju podizanja svijesti građana važnosti razumijevanja i poštovanja saobraćajnih pravila i propisa.


 

 • U sklopu projekta IPA 2011, realizovana je edukacija kompletnog srednjeg medicinskog kadra. U toku je realizacija edukacije doktora medicine i medicinskih timova koja se realizuje po regijama.


 


 • Zavod za hitnu medicinsku pomoć u kontinuitetu sprovodi program edukacije ljekara, medicinskih sestara i tehničara. U prava četiri mjeseca ove godine, 28 doktora medicine uspješno je završilo kurs na temu prehospitalnog zbrinjavanja traume (PHTLS), koji traje četiri godine i čiji je sertifikat međunarodno akreditovan. Nakon ovoga kursa, zaokružena je edukacija svih ljekara u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore u oblasti PHTLS. U Centru za kontinuiranu edukaciju Zavodu za hitnu medicinsku pomoć nastavljena je edukacija medicinskih sestara i tehničara.

 • Shodno Planu kontinuirane medicinske edukacije, za sve nivoe zdravstvene zaštite, koji je krajem 2015. godine, usvojilo Ministarstvo zdravlja, ljekari , medicinske sestre i tehničari iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, prisustvuju svim predavanjima, koje organizuje Centar za nauku Kliničkog centra Crne Gore, iz oblasti koje su vezane za pružanje hitne medicinske pomoći.


 

 • Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, Saša Stefanović, bio je predavač na edukativnom seminaru „ICT u zdravstvu – podrška implementaciji zakonske regulative, monitoring i evaluacija kvaliteta zdravstvene zaštite“, koji je organizovan u okviru IPA projekta Adri Health Mob. Tokom dvodnevne međunarodne konferencije u izuzetno konstruktivnoj i sveobuhvatnoj razmjeni mišljenja i iskustava, obuhvaćeni su svi segmenti kompleksnog zdravstvenog sistema sa posebnim naglaskom na kontrolu kvaliteta pružanja usluga, kao jednim od prioriteta Ministarstva zdravlja.


 

 • U jedinici za HMP Podgorica, u toku je nadogradnja softwera. Po nadogradnji i kratkom testiranju, isti će se implementirati u svim organizacionim jedinicama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u cilju uspostavljanja IS na nivou Zavoda HMP CG, odakle će se dobijati potrebni statistički podaci i indikatori pomoću kojih će se vršiti monitoring rada Zavoda za HMP CG. 

 

Zavod za hitnu medicinsku pomoć je u toku 2015. godine obavio:

- 260 681 pregleda u ambulanti

- 50 130 pregleda na terenu

- 13 688 pacijenata je transportovano u Urgentni blok

 


IZVJEŠTAJ ZA MJESEC JANUAR 2016. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC FEBRUAR 2016. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC MART 2016. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC APRIL 2016. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC MAJ 2016. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC JUN 2016. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC JUL 2016. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC AVGUST 2016. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC SEPTEMBAR 2016. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC OKTOBAR 2016. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC NOVEMBAR 2016. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC DECEMBAR 2016. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC JANUAR 2017. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC FEBRUAR 2017. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC MART 2017. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC APRIL 2017. GODINE


IZVJESTAJ ZA MJESEC MAJ 2017. GODINE

IZVJESTAJ ZA MJESEC JUN 2017.GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC JUL 2017. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC AVGUST 2017. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC SEPTEMBAR 2017. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC OKTOBAR 2017. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC NOVEMBAR 2017. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC DECEMBAR 2017. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC JANUAR 2018. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC FEBRUAR 2018. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC MART 2018. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC APRIL 2018. GODINE

IZVJEŠTAJ ZA MJESEC MAJ 2018. GODINE

 

 

 Dnevni pregled:

19.06.2018

18.06.2018

17.06.2018

16.06.2018

15.06.2018

14.06.2018

13.06.2018

12.06.2018

11.06.2018

10.06.2018

09.06.2018

08.06.2018

07.06.2018

06.06.2018

05.06.2018

04.06.2018

03.06.2018

02.06.2018

01.06.2018

31.05.2018

30.05.2018

29.05.2018

28.05.2018

27.05.2018

26.05.2018

25.05.2018

24.05.2018

23.05.2018

22.05.2018

21.05.2018

20.05.2018

19.05.2018

18.05.2018

17.05.2018

16.05.2018

15.05.2018

14.05.2018

13.05.2018

12.05.2018

11.05.2018

10.05.2018

09.05.2018

08.05.2018

07.05.2018

06.05.2018

05.05.2018

04.05.2018

03.05.2018

02.05.2018

01.05.2018

30.04.2018

29.04.2018

28.04.2018

27.04.2018

26.04.2018

25.04.2018

24.04.2018

23.04.2018

22.04.2018

21.04.2018

20.04.2018

19.04.2018

18.04.2018

17.04.2018

16.04.2018

15.04.2018

14.04.2018

13.04.2018

12.04.2018

11.04.2018

10.04.2018

09.04.2018

08.04.2018

07.04.2018

06.04.2018

05.04.2018

04.04.2018

03.04.2018

02.04.2018

01.04.2018

31.03.2018

30.03.2018

29.03.2018

28.03.2018

27.03.2018

26.03.2018

25.03.2018

24.03.2018

23.03.2018

22.03.2018

21.03.2018

20.03.2018

19.03.2018

18.03.2018

17.03.2018

16.03.2018

15.03.2018

14.03.2018

13.03.2018

12.03.2018

11.03.2018

10.03.2018

09.03.2018

08.03.2018

07.03.2018

06.03.2018

05.03.2018

04.03.2018

03.03.2018

02.03.2018

01.03.2018

28.02.2018

27.02.2018

26.02.2018

25.02.2018

24.02.2018

23.02.2018

22.02.2018

21.02.2018

20.02.2018

19.02.2018

18.02.2018

17.02.2018

16.02.2018

15.02.2018

14.02.2018

13.02.2018

12.02.2018

11.02.2018

10.02.2018

09.02.2018

08.02.2018

07.02.2018

06.02.2018

05.02.2018

04.02.2018

03.02.2018

02.02.2018

01.02.2018

31.01.2018

30.01.2018

29.01.2018

28.01.2018

27.01.2018

26.01.2018

25.01.2018

24.01.2018

23.01.2018

22.01.2018

21.01.2018

20.01.2018

19.01.2018

18.01.2018

17.01.2018

16.01.2018 

15.01.2018

14.01.2018

13.01.2018

12.01.2018 

11.01.2018

10.01.2018

09.01.2018

08.01.2018

07.01.2018

06.01.2018

05.01.2018

04.01.2018

03.01.2018

02.01.2018

01.01.2018

31.12.2017

30.12.2017

29.12.2017

28.12.2017

27.12.2017

26.12.2017

25.12.2017

24.12.2017

23.12.2017

22.12.2017

21.12.2017

20.12.2017

19.12.2017

18.12.2017

17.12.2017

16.12.2017

15.12.2017

14.12.2017

13.12.2017

12.12.2017

11.12.2017

10.12.2017

09.12.2017

08.12.2017

07.12.2017

06.12.2017

05.12.2017

04.12.2017

03.12.2017

02.12.2017

01.12.2017

30.11.2017

29.11.2017

28.11.2017

27.11.2017

26.11.2017

25.11.2017

24.11.2017

23.11.2017

22.11.2017

21.11.2017

20.11.2017

19.11.2017

18.11.2017

17.11.2017

16.11.2017

15.11.2017

14.11.2017

13.11.2017

12.11.2017

11.11.2017

10.11.2017

09.11.2017

08.11.2017

07.11.2017

06.11.2017

05.11.2017

04.11.2017

03.11.2017

02.11.2017

01.11.2017

31.10.2017

30.10.2017

29.10.2017

28.10.2017

27.10.2017

26.10.2017

25.10.2017

24.10.2017

23.10.2017

22.10.2017

21.10.2017

20.10.2017

19.10.2017

18.10.2017

17.10.2017

16.10.2017

15.10.2017

14.10.2017

13.10.2017

12.10.2017

11.10.2017

10.10.2017

09.10.2017

08.10.2017

07.10.2017

06.10.2017

05.10.2017

04.10.2017

03.10.2017

02.10.2017

01.10.2017

30.09.2017

29.09.2017

28.09.2017

27.09.2017

26.09.2017

25.09.2017

24.09.2017

23.09.2017

22.09.2017

21.09.2017

20.09.2017

19.09.2017

18.09.2017

17.09.2017

16.09.2017

15.09.2017

14.09.2017

13.09.2017

12.09.2017

11.09.2017

10.09.2017

09.09.2017

08.09.2017

07.09.2017

06.09.2017

05.09.2017

04.09.2017

03.09.2017

02.09.2017

01.09.2017

31.08.2017

30.08.2017

29.08.2017

28.08.2017

27.08.2017

26.08.2017

25.08.2017

24.08.2017

23.08.2017

22.08.2017

21.08.2017

20.08.2017

19.08.2017

18.08.2017

17.08.2017

16.08.2017

15.08.2017

14.08.2017

13.08.2017

12.08.2017

11.08.2017

10.08.2017

09.08.2017

08.08.2017

07.08.2017

06.08.2017

05.08.2017

04.08.2017

03.08.2017

02.08.2017

01.08.2017

31.07.2017

30.07.2017

29.07.2017

28.07.2017

27.07.2017

26.07.2017

25.07.2017

24.07.2017

23.07.2017

22.07.2017

21.07.2017

20.07.2017

19.07.2017

18.07.2017

17.07.2017

16.07.2017

15.07.2017

14.07.2017

13.07.2017

12.07.2017

11.07.2017

10.07.2017

09.07.2017

08.07.2017

07.07.2017

06.07.2017

05.07.2017

04.07.2017

03.07.2017

02.07.2017

01.07.2017

30.06.2017

29.06.2017

28.06.2017

27.06.2017

26.06.2017

25.06.2017

24.06.2017

23.06.2017

22.06.2017

21.06.2017

20.06.2017

19.06.2017

18.06.2017

17.06.2017

16.06.2017

15.06.2017

14.06.2017

13.06.2017

12.06.2017

11.06.2017

10.06.2017

09.06.2017

08.06.2017

07.06.2017

06.06.2017

05.06.2017

04.06.2017

03.06.2017

02.06.2017

01.06.2017

31.05.2017

30.05.2017

29.05.2017

28.05.2017

27.05.2017

26.05.2017

25.05.2017

24.05.2017

23.05.2017

22.05.2017

21.05.2017

20.05.2017

19.05.2017

18.05.2017

17.05.2017

16.05.2017

15.05.2017

14.05.2017

13.05.2017

12.05.2017

11.05.2017

10.05.2017

09.05.2017

08.05.2017

07.05.2017

06.05.2017

05.05.2017

04.05.2017

03.05.2017

02.05.2017

01.05.2017

30.04.2017

29.04.2017

28.04.2017

27.04.2017

26.04.2017

25.04.2017

24.04.2017

23.04.2017

22.04.2017

21.04.2017

20.04.2017

19.04.2017

18.04.2017

17.04.2017

16.04.2017

15.04.2017

14.04.2017

13.04.2017

12.04.2017

11.04.2017

10.04.2017

09.04.2017

08.04.2017

07.04.2017

06.04.2017

05.04.2017

04.04.2017

03.04.2017

02.04.2017

01.04.2017

31.03.2017

 

30.03.2017

29.03.2017

28.03.2017

27.03.2017

26.03.2017

25.03.2017

24.03.2017

23.03.2017

22.03.2017

21.03.2017

20.03.2017

19.03.2017

18.03.2017

17.03.2017

16.03.2017

15.03.2017

14.03.2017

13.03.2017

12.03.2017

11.03.2017

10.03.2017

09.03.2017

08.03.2017

07.03.2017

06.03.2017

05.03.2017

04.03.2017

03.03.2017

02.03.2017

01.03.2017

28.02.2017

27.02.2017

26.02.2017

25.02.2017

24.02.2017

23.02.2017

22.02.2017

21.02.2017

20.02.2017

19.02.2017

18.02.2017

17.02.2017

16.02.2017

15.02.2017

14.02.2017

13.02.2017

12.02.2017

11.02.2017

10.02.2017

09.02.2017

08.02.2017

07.02.2017

06.02.2017

05.02.2017

04.02.2017

03.02.2017

02.02.2017

01.02.2017

31.01.2017

30.01.2017

29.01.2017

28.01.2017

27.01.2017

26.01.2017

25.01.2017

24.01.2017

23.01.2017

22.01.2017

21.01.2017

20.01.2017

19.01.2017

18.01.2017

17.01.2017

16.01.2017

15.01.2017

14.01.2017

13.01.2017

12.01.2017

11.01.2017

10.01.2017

09.01.2017

08.01.2017

07.01.2017

06.01.2017

05.01.2017

04.01.2017

03.01.2017

02.01.2017

01.01.2017

31.12.2016

30.12.2016

29.12.2016

28.12.2016

27.12.2016

26.12.2016

25.12.2016

24.12.2016

23.12.2016

22.12.2016

21.12.2016

20.12.2016

19.12.2016

18.12.2016

17.12.2016

16.12.2016

15.12.2016

14.12.2016

13.12.2016

12.12.2016

11.12.2016

10.12.2016

09.12.2016

08.12.2016

07.12.2016

06.12.2016

05.12.2016

04.12.2016

03.12.2016

02.12.2016

01.12.2016

30.11.2016

29.11.2016

28.11.2016

27.11.2016

26.11.2016

25.11.2016

24.11.2016

23.11.2016

22.11.2016

21.11.2016

20.11.2016

19.11.2016

18.11.2016

17.11.2016

16.11.2016

15.11.2016

14.11.2016

13.11.2016

12.11.2016

11.11.2016

10.11.2016

09.11.2016

08.11.2016

07.11.2016

06.11.2016

05.11.2016

04.11.2016

03.11.2016

02.11.2016

01.11.2016

31.10.2016

30.10.2016

29.10.2016

28.10.2016

27.10.2016

26.10.2016

25.10.2016

24.10.2016

23.10.2016

22.10.2016

21.10.2016

20.10.2016

19.10.2016

18.10.2016

17.10.2016

16.10.2016

15.10.2016

14.10.2016

13.10.2016

12.10.2016

11.10.2016

10.10.2016

09.10.2016

08.10.2016

07.10.2016

06.10.2016

05.10.2016

04.10.2016

03.10.2016

02.10.2016

01.10.2016

30.09.2016

29.09.2016

28.09.2016

27.09.2016

26.09.2016

25.09.2016

24.09.2016

23.09.2016

22.09.2016

21.09.2016

20.09.2016

19.09.2016

18.09.2016

17.09.2016

16.09.2016

15.09.2016

14.09.2016

13.09.2016

12.09.2016

11.09.2016

10.09.2016

09.09.2016

08.09.2016

07.09.2016

06.09.2016

05.09.2016

04.09.2016

03.09.2016

02.09.2016

01.09.2016

31.08.2016

30.08.2016

29.08.2016

28.08.2016

27.08.2016

26.08.2016

25.08.2016

24.08.2016

23.08.2016

22.08.2016

21.08.2016

20.08.2016

19.08.2016

18.08.2016

17.08.2016

16.08.2016

15.08.2016

14.08.2016

13.08.2016

12.08.2016

11.08.2016

10.08.2016

09.08.2016

08.08.2016

07.08.2016

06.08.2016

05.08.2016

04.08.2016

03.08.2016

02.08.2016

01.08.2016

31.07.2016

30.07.2016

29.07.2016

28.07.2016

27.07.2016

26.07.2016

25.07.2016

24.07.2016

23.07.2016

22.07.2016

21.07.2016

20.07.2016

19.07.2016

18.07.2016

17.07.2016

16.07.2016

15.07.2016

14.07.2016

13.07.2016

12.07.2016

11.07.2016

10.07.2016

09.07.2016

08.07.2016

07.07.2016

06.07.2016

05.07.2016

04.07.2016

03.07.2016

02.07.2016

01.07.2016

30.06.2016

29.06.2016

28.06.2016

27.06.2016

26.06.2016

25.06.2016

24.06.2016

23.06.2016

22.06.2016

21.06.2016

20.06.2016

19.06.2016

18.06.2016

17.06.2016

16.06.2016

15.06.2016

14.06.2016

13.06.2016

12.06.2016

11.06.2016

10.06.2016

09.06.2016

08.06.2016

07.06.2016

06.06.2016

05.06.2016

04.06.2016

03.06.2016

02.06.2016

01.06.2016

31.05.2016

30.05.2016

29.05.2016

28.05.2016

27.05.2016

26.05.2016

25.05.2016

24.05.2016

23.05.2016

22.05.2016

21.05.2016

20.05.2016

19.05.2016

18.05.2016

17.05.2016

16.05.2016

15.05.2016

14.05.2016

13.05.2016

12.05.2016

11.05.2016

10.05.2016

09.05.2016

08.05.2016

07.05.2016

06.05.2016

05.05.2016

04.05.2016

03.05.2016

02.05.2016

01.05.2016

30.04.2016

29.04.2016

28.04.2016

27.04.2016

26.04.2016

25.04.2016

24.04.2016

23.04.2016

22.04.2016

21.04.2016

20.04.2016

19.04.2016

18.04.2016

17.04.2016

16.04.2016

15.04.2016

14.04.2016

13.04.2016

12.04.2016

11.04.2016

10.04.2016

09.04.2016

08.04.2016

07.04.2016

06.04.2016

05.04.2016

04.04.2016

03.04.2016

02.04.2016

01.04.2016

31.03.2016

30.03.2016

29.03.2016

28.03.2016

27.03.2016

26.03.2016

25.03.2016

24.03.2016

23.03.2016

22.03.2016

21.03.2016

20.03.2016

19.03.2016

18.03.2016

17.03.2016

16.03.2016

15.03.2016

14.03.2016

13.03.2016

12.03.2016

11.03.2016

10.03.2016

09.03.2016

08.03.2016

07.03.2016

06.03.2016

05.03.2016

04.03.2016

03.03.2016

02.03.2016

01.03.2016

29.02.2016

28.02.2016

27.02.2016

26.02.2016

25.02.2016

24.02.2016

23.02.2016

22.02.2016

21.02.2016

20.02.2016

19.02.2016

18.02.2016

17.02.2016

16.02.2016

15.02.2016

14.02.2016

13.02.2016

12.02.2016

11.02.2016

10.02.2016

09.02.2016

08.02.2016

07.02.2016

06.02.2016

05.02.2016

04.02.2016

03.02.2016

02.02.2016

01.02.2016

31.01.2016

30.01.2016

29.01.2016

28.01.2016

27.01.2016

26.01.2016

25.01.2016

24.01.2016

23.01.2016

22.01.2016

Veličina slova